Diensten van Spring marketing

De kern van ons team bestaat uit ervaren interim marketing- en communicatieprofessionals. Met onze kennis helpen we je graag om de jullie zorg en zorgorganisatie beter op de kaart te zetten. Wij van medewerkertevredenheid, service verbeteren door slimmere (onderlinge) communicatie of het vaststellen en uitdragen van jullie identiteit. Bij ons ben je aan het juiste adres.  

Hieronder vind je een aantal richtingen waarin we actief zijn, waarbij we op alle niveaus van strategisch tot operationeel actief zijn. Ook voor een korte vervanging in je team, of voor het opzetten en uitvoeren van een project kun je op ons rekenen. Wij horen graag waar je mee zit en bespreken graag samen hoe wij je kunnen helpen! 

Neem contact met ons op

Bekijk ook eens ons team en vraag naar onze eerdere projecten, bij uiteenlopende organisaties in de zorg.

Branding en identiteit

Samen onderzoeken we in een serie workshops wie je organisatie werkelijk is en waar je voor staat. Vervolgens helpen we je om dit in alle lagen van de organisatie uit te dragen. Ook voor een koerswijziging of nuancering van je bestaande merk ben je bij ons in goede handen. Aan de hand van inspirerende workshops komen we met jou tot de kern en bundelen we die inzichten in een praktisch plan. Zo geeft jouw merk meerwaarde in elk onderdeel van jouw organisatie. 

Customer Journey & Service Design

Uiteraard ben jij als zorgverlener erop gebrand dat jouw cliënten en hun familie goede zorg krijgen. Toch hebben ook de toon van gesprekken, kleien handelingen van begrip en service enorme impact op hoe zorg wordt ervaren. Wij helpen je op in alle stappen van het zorgproces de cliënt en de familie écht voorop te zetten. 

Patiëntbeleving en Klantonderzoek

Weet jij precies hoe cliënten en hun familie over je denken? Het is nog niet zo makkelijk om precies te achterhalen wat mensen van je vinden. Of wat mogelijke cliënten ertoe beweegt om voor een andere zorgverlener te kiezen. Wij zoeken het voor je! Dat doen we zelf, of samen met een van onze partners in klantonderzoek. 

Zorgcampagnes opzetten en optimaliseren

Een goede campagne valt of staat met het samenkomen van de volgende zaken: klantbehoeften, een goed aanbod, de juiste timing, toon en media inzet. Wij hebben jarenlange ervaring met grote en kleine campagnes, online en offline. Die ervaring gebruiken we graag om jouw campagne te ontwerpen en draaien, of om jouw eigen team te trainen en coachen. 

Interne communicatie

Interne communicatie heeft grote impact op medewerker tevredenheid. Goede reden om dit dus goed te doen. Wat is de toon wanneer je communiceert met je medewerkers? Hoe worden ze geïnformeerd? Waar kunnen ze terecht met vragen, twijfels en frustraties? Hoe deel je succesverhalen en zorg je dat mensen trots zijn op elkaar en het werk dat ze doen? Wij zetten het voor je op, of helpen je met verbeterprojecten, net waar jouw behoefte ligt! 

Social Media in de zorg

Wij hebben zelf gedegen kennis van de meerwaarde van social media in de zorg. Wij weten welke kanalen je waarvoor inzet. Ook kunnen wij je medewerkers trainen in het zakelijke gebruik van social media om jouw organisatie goed te presenteren aan de buitenwereld. Of het nou gaat om het delen van successen of voor crisiscommunicatie: we kunnen inmiddels niet meer buiten social media voor goede communicatie met cliënten, medewerkers en pers.

Arbeidsmarktcommunicatie

Hét vraagstuk voor elke zorginstelling: waar haal ik mijn personeel vandaan? Maar in de krappe arbeidsmarkt van vandaag is het wellicht net zo belangrijk om het personeel dat je hebt gezond en tevreden te houden en aan je te binden. Door een uitgekiend evenwicht tussen acquisitie en behoud, helpen wij je om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. 

Bidmanagement

Zorgcontracten worden steeds vaker via aanbestedingen of bids aangeboden. Het is dus voor jouw organisatie van belang om contacten te pakken te krijgen en te behouden. Goed bid management gaat om het beantwoorden van de vraag achter de vraag. hoe dat moet? Samen met onze partner Bidpower leiden we jouw interne organisatie op en helpen we je met het structureren van je aanbestedingsproces en het schrijven van winnende aanbestedingsvoorstellen. 

Content en contentmarketing

Het schrijven, filmen en fotograferen van goede content is een vak, en wij beheersen het tot in de puntjes. Met evenveel gemak zetten we de contentstrategie voor je op, schrijven we pakkende blogs, of fotograferen we een overtuigend verhaal uit jouw eigen praktijk. Want niets overtuigt mensen meer, dan het herkennen van zichzelf in de verhalen die je deelt met de wereld. Uiteraard zorgen we voor geoptimaliseerde content voor SEO, formaten en algoritmes waar nodig. 

 

Design

Met onze partners op het gebied van design bieden we je ook de doorvertaling van de marketing- en communicatieplannen en adviezen die we kunnen geven. Zo ben je bij Spring marketing in één keer klaar en hoef je niet zelf op zoek te gaan naar ontwerpers of fotografen. Heb je al een eigen bureau of zzp-er waar je fijn mee werkt, dan leren we die graag kennen en zorgen wij voor goede briefings. 

Interim vervanging of aanvulling

Ons hele team is ook beschikbaar als interim professional op het gebied van marketing en communicatie. Uiteraard hebben we allemaal onze specialismen, dus ga vooral in overleg over wat jouw team nodig heeft. Als wij het niet kunnen, dan hebben we alsnog een groot netwerk van vertrouwde freelancers die we graag aan je voorstellen. Zo is die lege plek, of dat paar extra handen in tijden van drukte snel geregeld en kan het werk doorgaan. 

Project opzetten en uitvoeren

Heb jij een tijdelijk project en kan jouw vaste team het er niet bij hebben? Of wil je juist iets nieuws neerzetten, maar heb je daarvoor niet je juiste kennis en mensen in huis? Wij genieten enorm van tijdelijke marketing gerelateerde opdrachten en streven er altijd naar om onszelf weer zo snel als het kan overbodig te maken. Maar wel altijd nadat het project goed is afgerond en ingebed in de organisatie, uiteraard. Ook voor nazorg kun je altijd bij ons aankloppen, natuurlijk. 

 

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?