Kennismaking Sociale Communicatiestijlen in de zorg

Waarom komt communicatie soms gewoon ‘niet aan’ bij sommige doelgroepen? Wel ontvangen maar niet begrepen? Of gewoon onvoldoende overtuigd? Om te weten hoe je communicatie effectief inzet voor het beoogde effect moet je weten hoe jouw ontvanger informatie verwerkt en interpreteert.

Maak kennis met de vier belangrijkste sociale communicatiestijlen tijdens onze nieuwe online introductieworkshops. Spring marketing geeft deze workshops samen met het online trainingsbedrijf MentesMe. Deze Eindhovens tech scale-up ontwikkelde op basis van de internationale erkende ‘sociale stijlen’ praktisch toepasbare trainingssoftware.

thumbs-up

Direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk

smile

Deelnemers geven ons een 8,1 gemiddeld

medical-kit

Exclusief voor ziekenhuizen en zorgorganisaties

check

In samenwerking met partner het Zorgmarketingplatform

De workshop in het kort

In deze praktische online workshop maak je kennis met de begrippen expansief en terughoudend waarneembaar gedrag en dominant en meegaand gedrag. Je leert aan de hand van dit gedrag de communicatiestijl van iemand te bepalen.

Daardoor krijg je een beeld van iemands basisbehoeften, kernkwaliteiten en besef van tijd. Dit is informatie die je kunt gebruiken om een boodschap volledig af te stemmen op de voorkeursstijl van jouw ontvanger. In een-op-een communicatie maar ook in informatie die je per mail verstuurt of op je website zet. Hoe? We laten je er meteen mee werken tijdens onze workshop.

We trainden mensen van o.a.:

NIAZ logo
PPN
Haaglanden Medisch Centrum
NVLF
Kenter Jeugdhulp
reinaerde
Elver Gehandicaptenzorg
RIjnland Revalidatie Centrum
Karakter
DuoDermis logo
Trigger Point Therapie Nederland

Onderwerpen tijdens deze twee uur durende online training

 • Wat is expansief en terughoudend gedrag?
 • Wat is dominant en meegaand gedrag?
 • Hoe bepaal je aan de hand van deze begrippen iemands communicatiestijl?
 • Wat zijn de basisbehoeften van iedere stijl?
 • Wat hun kernkwaliteiten, uitdagingen en tijdsbesef?
 • Hoe communiceer je het beste met promotende, faciliterende, controlerende of analyserende stijlen?

Na afloop heb je…

Je zet een eerste stap in het herkennen van communicatiestijlen. Dit inzicht helpt je om te begrijpen waarom sommigen communicatie bij de ene doelgroep wel en bij de andere niet aanslaat. Tijdens de training helpen we jou om jouw communicatieboodschap geschikt te maken voor alle communicatiestijlen waardoor de impact groter wordt. Of het nu gaat om een e-mail, webtekst of zelfs een een-op-een gesprek.

Voor wie?

Deze online workshop is voor communicatieadviseurs in de zorg. Maar is evengoed interessant voor mensen met een adviesfunctie in de zorg die meer impact willen hebben in hun organisatie omdat communicatiestijlen van toepassing zijn op alle vormen van communicatie.

Programma

 • 12.15 virtuele inloop
 • 12.30 Start programma
 • 13.15 Korte pauze
 • 13.25 programma deel 2
 • 14.00 Afronding en einde

Investering en voorwaarden

Voort slecht € 39,95 neem je deel aan een van de lunchworkshops. Leden van het Zorgmarketingplatform krijgen 15% korting (€ 33,95). Prijzen zijn excl. btw.

Tot uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de workshop kun je kosteloos per e-mail annuleren. Je krijgt dan het bedrag teruggestort. Je kunt uiteraard ook een plaatsvervanger sturen.

Over de trainers

Deze online training wordt coronaproof gegeven via Zoom vanuit een professionele trainingstudio door Joep van de Ven van Spring marketing en Gerard Dekkers van MentesMe.

Joep van de Ven

Joep van de Ven - Spring marketing

Joep is al jaren actief met het verbeteren van klantervaringen en -communicatie voor dienstverlenende organisaties. De laatste jaren vrijwel uitsluitend in de zorg. Hij is een ervaren consultant en docent en stond als marketingcommunicatiespecialist zelf met zijn poten in de klei.

 

Gerard Dekkers

Econoom, psycholoog en afgestudeerd aan de sportacademie. Gerard DekkersHet is moeilijk een sticker te plakken op deze ondernemer en eigenaar van training en softwarebedrijf MentesMe. Hij ontwikkelde software waarmee je kunt leren van anderen en traint samen met een groep trainers (inter)nationale organisaties over het nut en toepassen van sociale communicatiestijlen

 

Agenda workshop Communicatiestijlen

De eerstvolgende online workshops zijn op 22 juli, 9 of 23 september 2021.

In-company

Deze workshop kan ook in-company gegeven worden. Neem daarvoor contact op met Joep van de  Ven van Spring marketing.

Meer informatie of vragen?

Meer weten of vragen over deze workshop? Laat gerust weten.

Mail: info@springmarketing.nl

Bel: 06 15 83 01 90

Aanmelden

Meld je nu aan voor de training via het aanmeldformulier. We nemen contact met je op om jouw persoonlijke vragen te bespreken en de praktische zaken met je door te nemen. Heb je vragen? Neem gerust contact op.

Organisatie

Naam*

E-mail*

Telefoon*

Ik ben lid van het Zorgmarketingplatform en ontvang daarom korting*
JaNee

*Verplichte velden