Social media: maak de beste updates voor jouw zorgorganisatie

Patiënten, cliënten, verwijzers en andere relaties zijn aan jouw organisatie verbonden via social media. Hoe bereik je hen optimaal via social media? Welke onderwerpen werken goed en welke niet? Hoe maak je de beste updates voor jouw social media kanalen? Hiermee gaan we tijdens de dagtraining Social media aan de slag. 

Training Social media updates in de zorg: in het kort

In deze verdiepende training leer je welke onderwerpen werken op social media en hoe je de beste update voor social media kanalen maakt. De belangrijkste do’s en don’ts komen aan bod, evenals vele praktische tips en trucs waarmee je na de training direct aan de slag kunt.

Lid van het Zorgmarketingplatform? Dan ontvangt u 20% korting!

“Niet eerder kreeg ik zulke concrete handvatten om effectief aan de slag te gaan en niet eerder werd ik zo enthousiast van een meeting over social.”
Sanne de HaanJeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West
Social media update - training Spring marketing 1200x550

Onderwerpen deze dag

De volgende onderwerpen komen deze dag aan bod:

 • Online trends in de online zorgmarketing en social media
 • Wat werkt op social media?
 • Hoe schrijf je de beste social media update?
 • Hoe zet je beeld optimaal in?
 • Statistieken meten en op basis daarvan optimaliseren

Na afloop gaat je naar huis met

Deze praktijkgerichte training combineert theorie direct met praktijk. Je wordt op de hoogte gebracht van de laatste feiten en cijfers rond social media, inspirerende best cases uit en buiten de zorg passeren de revue en je gaat direct aan de slag met het maken van social media updates. Er is volop ruimte om eigen vragen te stellen en ervaringen te delen. Tijdens de training werk je aan jouw eigen social media kanalen, je gaat dan ook naar huis met:

 • Inzicht in de social media kansen voor jouw organisatie
 • Kennis over de laatste trends en mogelijkheden
 • Social media tools voor nog betere updates
 • 3 Updates voor jouw social media die u direct kunt delen
 • Tips, tools en handvatten om verder aan de slag met social media binnen je organisatie

Voor wie?

Deze training is voor marketing- en communicatieadviseurs, -medewerkers, webredacteuren, bedrijfsjournalisten en praktijkhouders die verantwoordelijk (worden) voor het beheer van de social media.

Programma

 • 09.30 Inloop met koffie en thee
 • 10.00 Start ochtendprogramma
 • 12.15 Lunch en netwerkmoment
 • 13.15 Start middag programma
 • 16.30 Afronding en einde

Erica Bouma - training online zorgmarketingOver de trainer: Erica Bouma

Met een grote drive om met de juiste content precies de beoogde doelgroep te bereiken, werkt Erica Bouma van Spring marketing voor diverse zorgorganisaties samen aan online optimalisatietrajecten. Vanuit haar journalistieke achtergrond heeft Erica altijd een grote interesse gehad in maken van effectieve content. Als online  marketeer bij onder andere De Jutters, Curium-LUMC, het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en tientallen klanten van Spring marketing heeft ze zich steeds verder gespecialiseerd in social media marketing en SEO marketing.

Ze is partner binnen de Zorgmarketing Praktijk, een samenwerkingsverband zorgmarketing experts verbonden aan het Zorgmarketingplatform, en vast trainer bij Erasmus MC op het gebied van SEO en webschrijven. Als blogger voor Frankwatching schrijft ze regelmatig over zorgmarketing, SEO en social media.

Investering en voorwaarden

€ 450,-  en voor Zorgmarketingplatform-leden: € 360,-. Prijzen zijn excl. btw.

Je kunt tot drie weken voorafgaand aan de training kosteloos per e-mail afmelden. Daarna is het volledige bedrag verschuldigd en vindt facturatie plaats. Je kunt ook een plaatsvervanger sturen.

Agenda training Social media

De eerstvolgende training wordt momenteel gepland. Kun jij niet wachten? Neem dan alvast contact op zodat jij als eerste bericht ontvangt zodra er nieuwe trainingen zijn ingepland.

Mail: info@springmarketing.nl

Bel: 06 29 14 20 00

In-company

Deze workshop kan ook in-company gegeven worden. Neem daarvoor contact op met Erica Bouma van Spring marketing.

Meer informatie of vragen?

Meer weten of vragen over deze training? Laat gerust weten.

Mail: info@springmarketing.nl

Bel: 06 29 14 20 00

Aanmelden

Meld je nu aan voor de training via het aanmeldformulier. We nemen contact met je op om jouw persoonlijke vragen te bespreken en de praktische zaken met je door te nemen. Heb je vragen? Neem gerust contact op.

Organisatie

Naam*

E-mail*

Telefoon*

Ik ben lid van het Zorgmarketingplatform en ontvang daarom korting*
JaNee

*Verplichte velden