Social media: maak de beste updates voor jouw zorgorganisatie

Patiënten, cliënten, verwijzers en andere relaties zijn aan jouw organisatie verbonden via social media. Hoe bereik je hen optimaal via social media? Welke onderwerpen werken goed en welke niet? Hoe maak je de beste updates voor jouw social media kanalen? Hiermee gaan we tijdens de dagtraining Social media aan de slag. 

thumbs-up

Direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk

smile

Deelnemers geven ons een 8,1 gemiddeld

medical-kit

Exclusief voor ziekenhuizen en zorgorganisaties

check

In samenwerking met partner het Zorgmarketingplatform

Training Social media updates in de zorg: in het kort

In deze verdiepende training leer je welke onderwerpen werken op social media en hoe je de beste update voor social media kanalen maakt. De belangrijkste do’s en don’ts komen aan bod, evenals vele praktische tips en trucs waarmee je na de training direct aan de slag kunt.

Land van Horne“Er werd goed ingespeeld op onze vragen en Wilma was een prettige trainster, heel behulpzaam. Theorie en praktijk werden goed afgewisseld. Het was een intensieve dagtraining, die ons veel nieuwe inzichten heeft opgeleverd die we direct kunnen toepassen.”
Afdeling PR & CommunicatieLand van Horne

We trainden mensen van o.a.:

NIAZ logo
PPN
Haaglanden Medisch Centrum
NVLF
Kenter Jeugdhulp
reinaerde
Elver Gehandicaptenzorg
RIjnland Revalidatie Centrum
Karakter
DuoDermis logo
Trigger Point Therapie Nederland

Onderwerpen deze dag

De volgende onderwerpen komen deze dag aan bod:

 • Online trends in de online zorgmarketing en social media
 • Wat werkt op social media?
 • Hoe schrijf je de beste social media update?
 • Hoe zet je beeld optimaal in?
 • Statistieken meten en op basis daarvan optimaliseren

Na afloop gaat je naar huis met

Deze praktijkgerichte training combineert theorie direct met praktijk. Je wordt op de hoogte gebracht van de laatste feiten en cijfers rond social media, inspirerende best cases uit en buiten de zorg passeren de revue en je gaat direct aan de slag met het maken van social media updates. Er is volop ruimte om eigen vragen te stellen en ervaringen te delen. Tijdens de training werk je aan jouw eigen social media kanalen, je gaat dan ook naar huis met:

 • Inzicht in de social media kansen voor jouw organisatie
 • Kennis over de laatste trends en mogelijkheden
 • Social media tools voor nog betere updates
 • 3 Updates voor jouw social media die je direct kunt delen
 • Tips, tools en handvatten om verder aan de slag met social media binnen je organisatie

Voor wie?

Deze training is voor marketing- en communicatieadviseurs, -medewerkers, webredacteuren, bedrijfsjournalisten en praktijkhouders die verantwoordelijk (worden) voor het beheer van de social media.

Programma

 • 09.30 Inloop met koffie en thee
 • 10.00 Start ochtendprogramma
 • 12.15 Lunch en netwerkmoment
 • 13.15 Start middag programma
 • 16.30 Afronding en einde

Investering en voorwaarden

€ 450,-  en voor Zorgmarketingplatform-leden: € 360,-. Prijzen zijn excl. btw.

Je kunt tot drie weken voorafgaand aan de training kosteloos per e-mail afmelden. Daarna is het volledige bedrag verschuldigd en vindt facturatie plaats. Je kunt ook een plaatsvervanger sturen.

Over de trainers

De training wordt gegeven door Erica Bouma of Wilma Kaptein van Spring marketing.

Erica Bouma

Erica Bouma - training online zorgmarketingMet een grote drive om met de juiste content precies de beoogde doelgroep te bereiken, werkt Erica Bouma van Spring marketing voor diverse zorgorganisaties samen aan online optimalisatietrajecten. Vanuit haar journalistieke achtergrond heeft Erica altijd een grote interesse gehad in maken van effectieve content. Als online  marketeer bij onder andere De Jutters, Curium-LUMC, het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en tientallen klanten van Spring marketing heeft ze zich steeds verder gespecialiseerd in social media marketing en SEO marketing.

Ze is partner binnen de Zorgmarketing Praktijk, een samenwerkingsverband zorgmarketing experts verbonden aan het Zorgmarketingplatform, en vast trainer bij Erasmus MC op het gebied van SEO en webschrijven. Als blogger voor Frankwatching schrijft ze regelmatig over zorgmarketing, SEO en social media.

Over Wilma Kaptein

Wilma Kaptein

Wilma is gespecialiseerd in gedragsbeïnvloeding en conversieoptimalisatie. Haar growth hacking mindset, eerdere marketingfunctie bij het online zorgplatform Duxxie en jarenlange online ervaring bij de Belastingdienst helpen organisaties om hun relevantie voor de klant om te zetten in groei en verbinding.

 

Agenda training Social media

De eerstvolgende training wordt momenteel ingepland. Interesse? Laat het weten, dan zorgen we dat je als eerste bericht krijgt wanneer de datum bekend is.

In-company

Deze workshop kan ook in-company gegeven worden. Neem daarvoor contact op met Erica Bouma van Spring marketing.

Meer informatie of vragen?

Meer weten of vragen over deze training? Laat gerust weten.

Mail: info@springmarketing.nl

Bel: 06 29 14 20 00

Aanmelden

Meld je nu aan voor de training via het aanmeldformulier. We nemen contact met je op om jouw persoonlijke vragen te bespreken en de praktische zaken met je door te nemen. Heb je vragen? Neem gerust contact op.

Organisatie

Naam*

E-mail*

Telefoon*

Ik ben lid van het Zorgmarketingplatform en ontvang daarom korting*
JaNee

*Verplichte velden