SEO (zoekmachineoptimalisatie)

Hoe bereik jij jouw doelgroepen effectief en efficiënt via Google (SEO)? Wat zijn precies de laatste trends, feiten en eisen? Hoe optimaliseer je jouw website en content voor optimale vindbaarheid via zoekmachines? Spring marketing heeft ruime ervaring met SEO in de zorg, en kan je adviseren en trainen voor een hogere vindbaarheid via Google.

SEO: beter gevonden worden via Google en andere websites

Bijna 90% van de consumenten oriënteert zich voor nieuwe producten of diensten op internet, ook in de zorg. In de zorg worden patiënten bovendien meer en meer zorgconsumenten. Online vindbaarheid wordt daarom steeds belangrijker. Spring marketing helpt veel klanten beter vindbaar te worden door zoekmachineoptimalisatie of Search Engine Optimization (SEO). Denk aan het optimaliseren van de site, de content en de verspreiding bijvoorbeeld door externe blogs en linkbuilding. Het opbouwen van een goede positie in Google heeft tijd nodig. Deze diepte-investering levert wel continu rendement.

Online kansen direct op een rij met online scan

Met de optimalisatie van online vindbaarheid (SEO) en effectieve inzet van social media kun je 10 tot wel 50% groei bereiken van het aantal bezoekers op jouw website. Dit begint met goed inzicht in je prestaties met jouw concurrenten als benchmark. Op basis hiervan worden praktische adviezen gegeven.

Lees meer over de online scan
Concurrentieanalyse - voorbeeld

Resultaten meten met Google Analytics

Met goede online analyses en optimalisatie groeit het bereik, de conversie, ervaring en loyaliteit. Verschillende tools kunnen doelen en resultaten goed in beeld brengen. Hoe goed is jouw praktijk of zorgorganisatie te vinden? En waar liggen de kansen om online nog effectiever aanwezig te zijn? Door Google Analytics en andere meettools in te richten en te laten rapporteren, krijg je zelf inzicht in het online bereik. Dit is wat wij met en voor jou kunnen doen, om inzicht te krijgen in uw online bereik

  • Selectie tools en inrichting rapportages, zoals Google Analytics, MailChimp en social media
  • Inrichten Google Analytics, inclusief doelen, filters en search voor betrouwbare en volledige inzichten
  • Ontwikkelen persoonlijk dashboard voor wekelijkse of maandelijkse rapportages
  • Training in gebruik Google Analytics

Trainingen SEO in de zorg

Wil je jezelf verder bekwamen in SEO? Raak op de hoogte van de laatste trends en kansen en ga zelf aan de slag met jouw SEO strategie en SEO teksten. Spring marketing geeft regelmatig trainingen over zoekmachineoptimalisatie, voor groepen marketing- en communicatieprofessionals in de zorg en in company. Benieuwd? Lees er meer over.

Bekijk agenda

Ook SEO advies voor jouw organisatie?