Social media

Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn, Twitter en Pinterest. Het social media landschap ontwikkelt zich razendsnel. Hoe blijf je op de hoogte en wat zijn de kansen met social media voor jouw zorgorganisatie? Spring marketing brengt je met plezier en enthousiasme op de hoogte en kan je adviseren en trainen voor een nog effectievere inzet met social media.

Inzet social media om doelgroep te bereiken en binden

Social media zijn zeer succesvol voor het vinden en verbinden van klanten. Het gebruik van social media verschilt per onderzoek, maar grofweg 70% van de mensen gebruikt Facebook, veelal privé. Rond de 20% gebruikt LinkedIn, Twitter, Instagram, en Pinterest. Voor uw organisatie kunnen we de kansen op deze social media in kaart brengen, zodat u die doelgericht in kan zetten.

Om vervolgens uw doelgroep via social media effectief bereiken en binden zijn dit kansrijke mogelijkheden:

  • Selectie en inrichting van een social media tool(s) om te volgen, posten en op te volgen
  • Social medium opzetten en inrichten inclusief banner
  • Coaching voor het effectief onderhouden van social media

Contentstrategie en -kalender

Een contentstrategie, -plan en -kalender met relevante thema’s geven jouw en jouw doelgroepen structuur. Een deel van de content is planbaar en kan Spring marketing ook voor je verzorgen zodat jouw kanalen altijd aanspreken. Een deel van de content zal inspelen op de actualiteit buiten of in jouw eigen zorgorganisatie en raden wij je aan zelf te maken en verspreiden. Spring marketing verzorgt veel trainingen om aansprekende content te maken en te verspreiden. De stappen die wij met je kunnen zetten zijn:

  • Inspiratieworkshop
  • Contentstrategie met thema’s en kanalen
  • Contentkalender met items en frequentie
  • Training contentontwikkeling en verspreiding

Trainingen social media in de zorg

Wil je jezelf verder bekwamen in social media? Raak op de hoogte van de laatste trends en kansen en ga zelf aan de slag met het ontwikkelen van effectieve social media updates. Spring marketing geeft regelmatig trainingen over social media, voor groepen marketing- en communicatieprofessionals in de zorg en in company. Benieuwd? Lees er meer over.

Bekijk agenda

Aan de slag met social media voor jouw zorgorganisatie?