Je zorgklant beter bereiken via SEO en social media

Je wilt dat je zorgklanten je website weten te vinden. Social media, adverteren op zoekmachines en zoekmachineoptimalisatie helpen je om het bereik sterk te vergroten. Maar hoe pas je dit concreet toe voor meer bezoekers? Lees verder en kijk hoe we je daarbij kunnen helpen.

SEO-in-de-zorg-training-Spring-marketing.jpgVindbaar door SEO

Zoekmachines zijn misschien wel de belangrijkste sleutel om gevonden te worden door potentiële cliënten in de zorg of verwijzers. Want voor bijna 90% van alle gebruikers van het web start een zoektocht naar online informatie bij een zoekmachine. Google is de meest gebruikte zoekhulp.

Echter, hoog in Google eindigen bij zoekopdrachten is nog niet zo eenvoudig. De techgigant stelt namelijk hoge eisen aan websites bij het toekennen van een plek in de top-10. Zo spelen bij het indexeren van de vele miljoenen webpagina’s spelen bijvoorbeeld techniek, gebruikersvriendelijkheid en ook de relevantie van content op een website een cruciale rol. Dat betekent overigens niet dat je altijd diep in de buidel moet tasten om je positie verwerven.

Met zoekmachineoptimalisatie of Search Engine Optimization (SEO) werk je actief aan je positie in Google. Dat is zeker niet iets eenmaligs maar vraagt continu om aandacht en een gerichte strategie. De techniek van je website is bepalend, de content en ook de links van en naar je website. Een diepte-investering dus, maar die je uiteindelijk wel doorlopend rendement oplevert.

SEO in de zorg: zo kunnen we jou helpen

Hoe goed is jouw organisatie vindbaar? Waar liggen jouw kansen? Daar helpen we je graag mee. Dat doen we onder andere met een gratis SEO-analyse. Als je het formulier op deze pagina invult, nemen we contact met je op voor een afspraak. We nemen dan enkele vragen met je door waarna onze SEO-specialisten voor jullie aan de slag gaan.

SEO verdiepen via Google Analytics

Met goede online analyses en optimalisatie groeit het bereik, de conversie, ervaring en loyaliteit. Want, verschillende tools kunnen doelen en resultaten goed in beeld brengen. Hoe goed is jouw praktijk of zorgorganisatie te vinden? En waar liggen de kansen om online nog effectiever aanwezig te zijn? Door bijvoorbeeld Google Analytics en andere meettools in te richten en te laten rapporteren, krijg je zelf inzicht in het online bereik. Dit is wat wij met en voor jou kunnen doen, om inzicht te krijgen in uw online bereik

 • Selectie tools en inrichting rapportages, zoals Google Analytics, MailChimp en social media
 • Inrichten Google Analytics, inclusief doelen, filters en search voor betrouwbare en volledige inzichten
 • Ontwikkelen persoonlijk dashboard voor wekelijkse of maandelijkse rapportages
 • Training in gebruik Google Analytics

Zichtbaar op social media

Met social media bouw je al snel een relatie op met je klanten en relaties in de zorg. Ook het social media landschap ontwikkelt zich echter snel. Weet jij welke kanalen relevant zijn voor jouw zorgorganisatie? Wat zijn de do’s en don’ts op social media? En hoe beheer je de verschillende kanalen effectief en efficiënt?

Social media in de zorg: zo kunnen we jou helpen

Voor jouw organisatie kunnen we de kansen op social media in kaart brengen, je resultaten meten en je helpen bij het nog doelgerichter inzetten van social media. Bijvoorbeeld via deze stappen:

 • Met de social media scan kijken we naar je resultaten en waar verbeterkansen liggen?
 • Selectie en inrichting van een social media tool(s) om te volgen, posten en op te volgen
 • Social medium opzetten en inrichten inclusief banner
 • Stel een social media strategie en -plan op
 • Coaching voor het effectief onderhouden van social media
 • Training Social media in de zorg, zie agenda of vraag een in company training aan

Trainingen social media en SEO in de zorg

Wil je beter worden in het gebruik van social media voor je marketingcommunicatie? Wil je jezelf bekwamen in SEO? Of op de hoogte blijven van de laatste trends en kansen. Dan kunnen wij je helpen.

Spring marketing en partnerbureau Douro Media geven regelmatig trainingen op het gebied van social media en SEO. Die trainingen staan open voor elke marketing- en communicatieprofessionals in de zorg. Doe je de training liever samen met collega’s van jouw zorgorganisatie? Geen probleem! Onze trainingen zijn namelijk ook in-company beschikbaar. Benieuwd? Lees er meer over.

Bekijk agenda

Organisatie

Naam*

E-mail*

Telefoon*

*Verplichte velden

Daarom kiezen zorgorganisaties voor Spring marketing

 • Ruime ervaring in de zorgsector en bevlogen om de zorg beter te maken, dus met hart voor zorg
 • We volgen de trends op de voet, ook buiten de zorgsector en zijn direct inzetbaar. Kortom, up to date, snel en flexibel.
 • Altijd voor het beste resultaat: vanuit analyse werken we aan jouw doelstelling, gedegen en effectief

Aan de slag met social media of SEO voor jouw zorgorganisatie?