Klantcase: Scouters

Project: Scouters

Activiteiten: technische en contentontwikkeling en in de markt zetten van de innovatieve zelfhulpsite

Stijn Gooskens was 26 toen hij ongelukkigerwijs met een dwarslaesie kwam te zitten. Na revalidatie wilde hij geen patiƫnt blijven, maar hij kon wel onafhankelijk advies en praktische hulpmiddelen gebruiken. Hij kon dit niet goed vinden. Daarom is Scouters ontwikkeld door Sanne Gooskens en Erica Bouma: een innovatieve zelfhulpplatform voor Stijn en de 2,2 miljoen Nederlanders met een blessure, handicap of die minder goed kunnen bewegen, bijvoorbeeld omdat ze ouder worden.

Ontwikkeling van de innovatieve zelfhulpsite

Een zelfhulpsite staat of valt bij de juiste techniek en content. Samen met onze technische partners zijn we aan de slag gegaan. En op basis van uitgebreid marktonderzoek en klantonderzoek. Het resultaat is een uitgebreid contentplatform vol toegankelijke informatie, onafhankelijk advies en innovatieve hulpmiddelen voor en door mensen die beter willen bewegen, hun mantelzorgers en professionals. Op de Scouters website en de social media worden oplossingen, hulpmiddelen en ervaringen gedeeld. Het platform is op alle devices toegankelijk en wordt door Google goed gevonden, dankzij de juiste inzet van SEO.

Screenshot Scouters april 2016

Sterke groei bereik en community

Inmiddels is het zelfhulp platform Scouters ruim 2 jaar online toegankelijk voor alle 2 miljoen mensen met een bewegingsbeperking. Een groep die hard groeit en in de toekomst snel verder zal groeien. Iedere maand helpt Scouters met enthousiaste vrijwilligers tienduizenden mensen bij het zoeken, vinden en kiezen van de beste oplossing en het juiste hulpmiddel om beter te bewegen. Bezoekers laten steeds meer reviews, reacties en tips achter en werken actief mee met artikelen en interviews. Scouters is van waarde; we voorzien in de groeiende behoefte aan informatie over oplossingen en hulpmiddelen om beter te bewegen, passend bij je eigen leefstijl en mogelijkheden. Trots zijn we ook op de resultaten van het onderzoek dat student Denise Rosheuvel deed: Scouters blijkt effectief, maar liefst 81% van de bezoekers vindt het antwoord op hun vraag en zo kan zelfs het bezoek aan de traditionele zorgverlener worden voorkomen.

Ook ondersteuning bij de ontwikkeling van uw website of contentplatform?

Wilt u net als Scouters graag ondersteuning bij de ontwikkeling van uw website of contentplatform? Of bent u op zoek naar de juiste contentontwikkelaars voor uw website of nieuwsbrief? We bekijken graag samen met u hoe we u het beste kunnen ondersteunen. Bekijk ons volledige aanbod of neem direct contact met ons op.