Klantcase: Brentano

Brentano – werving in de zorg

Periode: 2023 – 2024

Opdracht
Ontwikkel een campagnematige aanpak om in een krappe arbeidsmarkt 25 Leefondersteuners te vinden voor locatie Nieuw Vredeveld van Brentano in de regio Amstelveen. Hiervoor moesten mensen zonder zorgachtergrond aangesproken worden om te komen werken in de zorg. Bijzonderheid: de organisatie is op deze locatie gaan werken met de Sociale Benadering Dementie, een nieuwe zorgaanpak voor ouderen met dementie. Niet de ziekte staat centraal maar de persoon achter de ziekte. Dit vraagt niet alleen inzet van mensen met een zorgachtergrond maar ook van leefondersteuners die goed in staat zijn de verbinding te maken met bewoners.

Partners
Brand New Journey (merk), Digital Raise (online marketing)

Aanpak
Fase 1: in een aantal workshops is de basis gelegd voor alle communicatie met de doelgroep. Hiervoor zijn style scapes ontwikkeld die aansloten bij het campagnedoel en het werkgeversmerk. Daarnaast is de communicatiestrategie bepaald en zijn concrete campagnedoelen vastgesteld plus de inzet van media.

Fase 2: Ontwikkelen van (social) media-uitingen en begeleiden van de campagne. Hiervoor is een aparte landingspagina gemaakt met specifieke pagina’s voor elke persona. Kandidaten konden zich via deze campagne website inschrijven voor één van de kennismakingsbijeenkomsten. Voor de campagne is ook een geautomatiseerde follow-up via mail, whatsapp en telefoon ontwikkeld. Wekelijks zijn alle uitingen geëvalueerd. Op basis van die inzichten zijn campagne-uitingen en media-inzet doorlopend geoptimaliseerd om de beste verhouding tussen kosten-opbrengsten te krijgen.

Resultaat
Ruim 250 inschrijvingen voor de kennismakingsbijeenkomsten en verzoeken om meer informatie. Hiervan had ook een aanzienlijk deel een zorgachtergrond. De landingspagina en campagne-uitingen worden momenteel doorgebruikt om nieuwe kandidaten te werven.

Inzicht
Veel kandidaten overwogen al geruime tijd om te gaan werken in de zorg. Zij zagen dit als een unieke mogelijkheid om vrijblijvend en laagdrempelig kennis te maken met de zorgsector.

Screenshot 2024-04-24 at 13.04.59
Screenshot 2024-04-24 at 13.05.22

Zoek jij ook naar zorgmedewerkers die bij jouw organisatie passen?

Wil jij ook een campagne starten om een nieuw team te vullen, of juist om de bestaande bezetting aan te vullen? Wij gaan graag met je aan tafel om jou te helpen met jouw vragen.

Wij kiezen voor een mensgerichte, realistische aanpak die aansluit bij jouw organisatie. Zo spreken wij met onze campagnes en communicatie de juiste mensen op een effectieve manier aan. Bekijk ons volledige aanbod of neem direct contact met ons op.